dentalhuset

Telefon +45 8619 7374

Biokompatible materialer

Med ATLANTIS™ kan du frit vælge blandt biokompatible materialer til hver enkelt patient.. ATLANTIS™-abutments til cementretinerede konstruktioner fremstilles i titanium, guldfarvet titanium og fire nuancer af zirconia. ATLANTIS-kroneabutmentet til skrueretinerede konstruktioner fremstilles aktuelt i fem nuancer af zirconia, inklusiv en ny gennemskinnelig hvid udgave, som udelukkende fås til ATLANTIS-kroneabutmentet.

Hvert abutment præcisionsfremstilles af et fast stykke titaniumlegering eller zirconia.

 

 

Titanium

ATLANTIS™-titaniumabutmentet er blandt de første CAD/CAM-abutments, der er anatomisk designet til den enkelte patient. Takket være CAD/CAM præcision og fremstilling elimineres behovet for manuel tilpasning af en tekniker eller tandlæge.

    

Indikationer: ATLANTIS™-titaniumabutmentet er ideelt for alle positioner i munden, når styrke er altafgørende. Materiale: Biokompatibel titaniumlegering 6Al-4V (Grad 5).

 

Guldfarvet titanium

      

Stillet til rådighed af Dr. Keith Phillips

Foruden at besidde samme egenskaber som ATLANTIS™-titaniumabutment er ATLANTIS™-abutmentet i guldfarvet titanium forsynet med en tynd belægning af biokompatibelt titaniumnitrid (TiN), som giver en varm, æstetisk nuance under gingiva. Titaniumnitridbelægningen dækker hele abutmentet undtagen kontaktområdet mellem abutment/implantat og skrue/abutment.

Indikationer: ATLANTIS™-abutmentet i guldfarvet titanium er ideelt til æstetisk krævende konstruktioner med tyndt blødtvæv eller ved brug af en helkeramisk krone i alle positioner i munden.

Materiale: Biokompatibel titaniumlegering 6Al-4V (Grad 5) med belægning af titaniumnitrid (TiN).

 

Zirkonia

      

 

ATLANTIS™-abutmentet af zirconia, som fås i fire nuancer, udfræses af faste zirconiaemner, som giver fremragende styrke, holdbarhed og æstetik. Zirkonia giver en naturlig tandfarve og fremragende biokompatibilitet.

ATLANTIS™-abutmentet af zirconia er i øjeblikket et af de få abutments på markedet, som udelukkende består af zirconia.

Indikationer: ATLANTIS™-abutmentet af zirconia med en helkeramisk krone er ideelt til æstetiske præmolare konstruktioner, især i tilfælde med tyndt blødt væv eller i situationer, hvor der forekommer migration af blødvæv.

Materiale: Biokompatible hvide og farvede yttrium-stabiliserede tetragonale zirconia-polykrystaller (Y-TZP).